Naturliga strategier för att bekämpa högt kolesterol – säg adjö till statiner!

Har du högt kolesterol men vill undvika att ta statiner så länge som möjligt? Så kände jag mig också!

Skriven av: Martina Schuster

Natuurlijke strategieën om een hoog cholesterol te bestrijden – Zeg vaarwel tegen statines!

"Berätta, Martina, hur äter du egentligen?" frågade min läkare vid min senaste hälsokontroll medan han granskade resultaten från mitt blodprov.

Jag anade redan att något var fel.

Jag heter Martina Schuster, är 51 år gammal, och detta läkarbesök skulle komma att förändra min syn på hälsa i grunden.

"Dina kolesterolvärden är förhöjda. Högre än förra året," förklarade han och höjde blicken från resultaten.

Låter inte så farligt, eller hur?

Jag menar, alla i min ålder har väl högt kolesterol på ett eller annat sätt.

Men min läkare förklarade snabbt att om jag inte sänkte mina kolesterolnivåer, kunde det få allvarliga konsekvenser.

Han föreslog att jag genast skulle börja ta kolesterolsänkande mediciner, så kallade statiner.

Du kanske känner igen känslan av att plötsligt inse att din hälsa står på spel.

Och där stod jag – inför den verkliga risken för allvarliga hälsoproblem om jag inte fick mitt kolesterol under kontroll.

Att välja mellan de potentiella biverkningarna av statiner och riskerna med högt kolesterol kändes som ett steg ut i det okända.

Det var då jag bestämde mig för att gå djupare in i ämnet.

Du kanske vet att högt kolesterol kan öka risken för hjärtsjukdom och stroke.

Men vad innebär det egentligen i vardagen? Vilken påverkan har det på livskvaliteten?

Och finns det kanske sätt att behandla detta tillstånd utan att omedelbart ta till läkemedel?

I den här artikeln delar jag med mig av min personliga resa.

En resa fylld av forskning, samtal med experter och utforskning av alternativa metoder.

Jag vill visa dig hur jag lyckades sänka mitt kolesterol naturligt.

Du kommer att få veta vilken roll naturliga metoder kan spela, utan att du behöver vända upp och ner på ditt liv.

Tillsammans ska vi utforska de möjligheter vi har – utöver de mediciner som ofta skrivs ut alltför snabbt.

Idag kan jag återigen njuta av ett glas vin med min väninna

Tillbaka till min personliga berättelse

Under mottot "Förebyggande är bättre än botande", och eftersom jag som arbetande mamma inte nödvändigtvis lever det hälsosammaste livet, har jag besökt min husläkare för en hälsokontroll minst en gång om året sedan min 45-årsdag.

Vid dessa besök gjorde han alltid ett EKG och tog blodprov för att analysera olika värden.

De första åren såg allt bra ut.

Men när jag kom i klimakteriet, några år senare, började mina värden förändras.

Trots att de hormonella förändringarna innebar en del upp- och nedgångar, började mitt kolesterol att stiga.

Till en början var det inget som varken jag eller min läkare oroade oss särskilt mycket över.

Han rådde mig bara att vara lite mer uppmärksam på min kost, och jag tänkte att det var allt.

Jag var aldrig särskilt strikt med att förändra min livsstil, men jag var inte heller särskilt bekymrad över mitt kolesterol.

Det är ju inget ovanligt, eller hur

Men kort därefter insåg jag att det inte var så enkelt.

En god vän till mig fick plötsligt genomgå en hjärtkateterisering, där hon fick två stentar – små metallnät som används för att vidga ett blodkärl.

Hon hade också haft högt kolesterol i flera år.

På sjukhuset behandlades hon av en erfaren och kunnig läkare, som hade en väldigt saklig och realistisk syn på kolesterol.

Han visste att en total förändring av alla levnadsvanor fungerar i längden för väldigt få patienter.

Jag ska strax förklara varför.

Efter ingreppet tog det lång tid innan han ens tog upp ämnet kolesterol med min vän.

Han förklarade för henne hur kolesterolmetabolismen fungerar i kroppen och hur man på ett enkelt sätt kan stödja en hälsosam kolesterolnivå.

Och från den stunden förändrades inte bara min väns liv, utan även mitt eget.

Kolesterol – en kort förklaring

För att förstå kolesterolmetabolismen behöver vi först titta lite närmare på själva kolesterolet.

Kolesterol är en fetthaltig substans som finns i kroppen och i vissa livsmedel.

Det är viktigt för många kroppsfunktioner, såsom att bygga cellväggar och producera vissa hormoner.

Så kolesterol är inte bara dåligt – det är faktiskt nödvändigt.

De två huvudsakliga typerna av kolesterol:

  • LDL (Low-Density Lipoprotein)
  • HDL (High-Density Lipoprotein)

LDL-kolesterol kallas ofta för "det dåliga" kolesterolet eftersom det, när det finns i stora mängder, kan lagras i blodkärlens väggar.

Dessa avlagringar, även kallade plack, kan förtränga eller till och med blockera blodkärl, vilket ökar risken för hjärtsjukdom och stroke.

Precis som det var för min väninna.

HDL-kolesterol, däremot, kallas för "det goda" kolesterolet eftersom det hjälper till att avlägsna LDL-kolesterol från blodkärlen och transportera det tillbaka till levern, där det bryts ner.

Om LDL-kolesterolet är förhöjt under en längre tid, kan det leda till hjärt-kärlsjukdomar, hjärtinfarkt och stroke.

Risken för detta ökar om LDL-kolesterolet i blodet förblir högt under en längre tid.

Det är också det lömska med högt kolesterol.

Du märker inga omedelbara besvär eller känsla av sjukdom.

Det är en smygande sjukdom som verkar i bakgrunden – tills det är för sent.

LDL och HDL

Var kommer kolesterol ifrån?

Högt kolesterol kan orsakas av flera faktorer, både livsstilsrelaterade och genetiska.

Här är några av de vanligaste orsakerna:

  • Kost
  • Brist på motion
  • Övervikt
  • Rökning
  • Alkoholkonsumtion
  • Genetiska faktorer
  • Vissa sjukdomar
  • Läkemedel
  • Ålder och kön

90 % av kvinnor över 50 har högt kolesterol

Många av dessa orsaker förklarar varför läkare ofta rekommenderar livsstilsförändringar.

Mer motion, hälsosammare kost, ingen rökning och helst ingen alkohol – vem har inte hört det förut?

Men i vardagen är detta lättare sagt än gjort.

Min väns överläkare visste också detta.

Till exempel avbryts 78 % av alla dieter innan de ger långsiktiga resultat.

Jag visste redan mycket om dessa saker.

Men det jag inte visste var att vi kvinnor genomgår en extrem förändring i vår kolesterolmetabolism under livet.

I yngre år har kvinnor ofta ett naturligt skydd mot högt kolesterol, tack vare hormonet östrogen.

Därför har män i samma ålder statistiskt sett en högre risk för högt kolesterol.

Men detta förändras när kvinnor når den hormonella övergångsfasen, som vanligtvis börjar mellan 45 och 50 års åldern.

För vissa kvinnor sker det tidigare, för andra senare.

Under denna period vänds förhållandet, och kvinnors kolesterolnivåer ökar markant.

Faktum är att forskning visar att ungefär 90 % av kvinnor mellan 50 och 59 år har förhöjda kolesterolvärden.

Eftersom kolesterol är avgörande för kroppens funktioner, men för mycket kolesterol kan orsaka hälsoproblem, är det viktigt att ha en balans mellan upptag, produktion och utsöndring.

Och vad som gör det ännu svårare:

Förhöjda kolesterolnivåer som orsakar i sig själva, ger sällan några omedelbara eller tydliga symtom.

Människor med högt kolesterol känner sig ofta helt normala och har inga uppenbara tecken som direkt skulle peka på höga kolesterolnivåer.

Därför kallas högt kolesterol ofta för en ”tyst” hälsorisk, eftersom det kan förbli oupptäckt tills allvarliga hälsoproblem uppstår.

Statiner: förbannelse eller välsignelse?

Tillbaka till min berättelse.

Mina kolesterolnivåer hade varit betydligt förhöjda under en längre tid.

Min läkares förslag: ta kolesterolsänkande läkemedel.

Kolesterolsänkande läkemedel kallas också statiner.

I Tyskland använder uppskattningsvis 4,6 miljoner människor sådana läkemedel för att sänka kolesterolet.

Trend: starkt ökande.

Den som gör lite research i ämnet inser snabbt att statiner nu har blivit ett viktigt marknadssegment inom läkemedelsindustrin.

Den Europeiska kardiologföreningen sänkte till och med kolesterolmålnivåerna redan 2019.

Det innebär att läkare nu förskriver statiner ännu tidigare och snabbare.

Statiner syftar främst till att sänka höga nivåer av LDL-kolesterol, eller ”dåligt” kolesterol.

De gör detta genom att hämma ett viktigt enzym i levern.

Detta enzym spelar en central roll i kroppens kolesterolproduktion.

Genom att hämma enzymets aktivitet sänker statiner det totala kolesterolet i blodet, vilket i sin tur kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Förskrivning av statiner beror på flera individuella faktorer.

Dessa inkluderar en persons totalkolesterol- och LDL-kolesterolnivåer, förekomsten av andra riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom såsom högt blodtryck, diabetes, rökvanor och familjehistorik samt patientens ålder.

Genom att sänka målvärdena utökades marknaden för potentiella patienter avsevärt.

Sådana justeringar för en så brett använd produkt gör mig generellt sett lite skeptisk.

Många företag tjänar trots allt mycket pengar på vår rädsla för de möjliga livshotande konsekvenserna av högt kolesterol.

Enligt IMS Health har försäljningen av kolesterolsänkande läkemedel i västra Tyskland ökat avsevärt.

1990 uppgick försäljningen av dessa läkemedel till cirka 400 miljoner tyska mark.

År 2001 hade kolesterolsänkande läkemedel blivit den mest sålda läkemedelsgruppen i Tyskland, med en total försäljning på 1,14 miljarder euro.

Och det visar sig att statiner varken är så effektiva eller så säkra.

En studie från våren 2019 vid University of Nottingham, som omfattade mer än 165 000 patienter, visade att statiner inte sänker kolesterolnivåerna så mycket som man hade hoppats hos ungefär hälften av patienterna.

Trots att de tog statiner i två år uppnådde många patienter inte de önskade låga kolesterolnivåerna, enligt studiens resultat.

Intressant nog inträffade hjärt-kärlsjukdom hos 22 798 patienter som tog statiner.

Detta skedde till och med hos 10 656 patienter vars statiner effektivt sänkte kolesterolnivåerna.

Detta tyder på att kolesterolnivåer inte är den enda faktorn som spelar en roll i förebyggandet av hjärt-kärlsjukdomar.

Dessutom finns biverkningarna.

Om man tittar på bipacksedeln verkar biverkningar vara sällsynta, men jag hoppades ändå slippa följande tillstånd:

Problem med leverfunktionen, akut njursvikt, muskelsvaghet, grå starr, hudutslag, mag-tarmbesvär av olika slag, muskel- och skelettsmärtor, övre luftvägsinfektion, rinnande näsa, huvudvärk, förvirring, trötthet, bröstsmärta, hjärtsmärta.

Det finns också studier som visar att statiner ökar risken för diabetes, leder till en ökad risk för cancer (särskilt bröstcancer hos kvinnor) och kan påverka tarmfloran negativt.

Jag ville inte utesluta statiner helt för att balansera mina kolesterolnivåer och sänka det ”negativa” LDL-kolesterolet, men jag började undra om det inte fanns ett naturligt alternativ som åtminstone kunde vara värt att prova.

Sammanfattning hittills:

  • 90 % av kvinnor över 50 har högt kolesterol
  • Detta ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar och stroke
  • Nästan 4,6 miljoner människor i Tyskland använder läkemedel för att sänka kolesterolet (statiner)
  • Enligt studier är statiner inte så effektiva eller ofarliga som man tidigare trott

Den verkliga orsaken till höga kolesterolnivåer

För honom var en av de viktigaste punkterna att stödja kolesterolmetabolismen i levern.

Han förklarade att nyckeln till att reglera kolesterolnivåerna är att stödja leverns funktion.

Jag lärde mig att levern är hjärtat i kolesterolmetabolismen i vår kropp.

Den är inte bara ansvarig för produktionen av kolesterol, utan också för dess hantering och utsöndring.

En stor del av det kolesterol som vår kropp behöver produceras direkt i levern.

Kolesterol är en viktig byggsten för våra cellmembran, för produktionen av hormoner och för bildandet av gallsyror, som är nödvändiga för att bryta ner fett i tarmarna.

Men leverns roll sträcker sig ännu längre.

Den är också avgörande för hur vår kropp gör sig av med kolesterol.

Levern omvandlar kolesterol till gallsalter och transporterar dem till gallan, varifrån de utsöndras ur kroppen.

Dessutom ansvarar levern för syntesen av de flesta lipoproteiner, som transporterar kolesterol och lipider i kroppen.

Dessa komplexa processer gör det möjligt att hålla kolesterolnivåerna under kontroll och bibehålla en hälsosam hjärtfunktion – förutsatt att levern fungerar effektivt.

Och här kommer vi till det verkliga problemet.

De flesta människor – särskilt i min ålder – har en överbelastad lever.

Varför?

Som ett avgiftningsorgan kommer levern i kontakt med allt vi får i oss genom åren.

Alkohol, läkemedel, tungmetaller, den där biten tårta eller glaset vin ibland.

Allt måste brytas ner av levern förr eller senare.

När vi är unga kan levern lätt hantera och bryta ner alla toxiner.

Men med tiden och med stigande ålder samlas allt mer "ballast" i kroppen.

Levern måste arbeta hårdare och hårdare, och kolesterolmetabolismen blir allt mer obalanserad.

För övrigt, 20–30 % av alla människor i Danmark lider av icke-alkoholisk fettlever (NAFL).

Det betyder att deras lever redan är så fettinlagrad att den inte längre fungerar som den ska.

Nyckeln till hälsosamma levervärden är att återställa leverns funktion.

Så att den kan göra sitt egentliga jobb igen: att avgifta kroppen.

Och då kommer kolesterolnivån att stabiliseras av sig själv.

Så här återhämtar du din lever aktivt

Den stora frågan nu är:

Hur läker du din lever?

Du har förmodligen hört talas om alla möjliga leverkurer eller till och med leverfasta.

Eller olika dieter där du bara får äta grönsaker och frukt.

Att ändra sin kost är förstås aldrig en dålig idé.

Som nämnts ovan: allt du konsumerar kommer förr eller senare att passera genom din lever.

Om du överbelastar din lever med alkohol, mycket socker eller fet mat kommer den inte att kunna återhämta sig.

Men att bara ändra kosten är inte det bästa sättet att rena levern.

Med enbart kostförändringar kommer det att ta mycket lång tid för levern att bilda nya, friska celler och (vid fettlever) bryta ner fettet.

Istället bör du aktivt tillföra kroppen och levern näringsämnen som stödjer leverns avgiftning och regenerering.

Min väns husläkare rekommenderar följande näringsämnen, som har visat sig ha effekt på leverhälsan i vetenskapliga studier.

Varning: det som följer nu kommer definitivt att ta dig med storm.blåsa bort dig.

För det finns faktiskt växter som innehåller aktiva ingredienser, vilka redan har studerats i vetenskapliga undersökningar i samband med förhöjda kolesterolnivåer och till och med fettlever.

Jag har själv läst över tjugo olika studier om detta.

Och resultaten är helt fantastiska.

Mjölktistel

Mjölktistel är en verklig mirakelväxt när det gäller leverhälsa.

Det är en av de antioxidativa medicinalväxterna. Detta innebär att den neutraliserar fria radikaler och minskar oxidativ stress.

Mjölktistel har nu blivit mycket välstuderad i samband med leverhälsa.

Den följande forskningsstudien från Italien förtjänar särskilt att nämnas här:

Följande slutsatser kan dras från forskningen:

  • Mjölktistel främjar borttagning av gamla röda blodkroppar från levern.
  • Den neutraliserar toxiner och avfallsprodukter i leverns blodkärl.
  • Den förhindrar att toxiner tränger in i levercellerna.
  • Den främjar leverns regenerering och bildandet av nya, friska leverceller.
  • Hos djur kan levern till och med skyddas mot intag av vissa läkemedel (t.ex. paracetamol) och alkohol.
  • Den förbättrar gallproduktionen i levern och rensar gallgångarna i levern.
  • Den stödjer levern i dess avgiftningsfunktion, särskilt om du kombinerar mjölktistel med maskros och kronärtskocka.

Men det finns en andra, ännu mer imponerande studie:

Denna studie omfattade 72 patienter med fettlever, som tog det aktiva ämnet silymarin (som också finns i mjölktistel) två gånger dagligen.

Studien pågick i tre månader, och deltagarna undersöktes regelbundet för viktiga levervärden.

Det häpnadsväckande resultatet: intag av silymarin ledde till betydande förbättringar i ALT, AST och gamma-GT-värdena!

Dessa är levervärden som indikerar fettlever.

Till och med enligt ultraljudsundersökningar förbättrades fettlever hos deltagarna.

Och sedan finns det denna metaanalys som visade att silymarin kan minska oxidativ stress i levern och främja regenereringen av leverceller.

Dessa effekter kan indirekt bidra till en förbättrad kolesterolmetabolism.

Metastudien analyserade huruvida nutraceuticals – en kombination av de engelska orden nutrition (näring) och pharmaceutical (läkemedel), alltså kosttillskott – kan ha en positiv effekt på kolesterolnivåerna istället för statiner.

I totalt 131 olika studier med 13 062 deltagare fann man att kosttillskott eller vissa växtbaserade ämnen, såsom silymarin (mjölktistelextrakt), kunde sänka LDL-kolesterol mer effektivt än placebo.

Detta visar att statiner inte alltid är nödvändiga.

Kronärtskocka

Förutom mjölktistel finns det en annan växt som kan användas som ett naturligt kolesterolsänkande medel.

Nämligen kronärtskocka.

Här hittade jag följande forskning:

Denna studie omfattade 143 vuxna som dagligen konsumerade kronärtskockbladsextrakt i sex veckor.

Resultatet: I genomsnitt kunde kontrollgruppen sänka sina kolesterolnivåer med 18,5 %.

Kronärtskocka har också positiva effekter på matsmältningen och gallan.

Den förbättrar gallflödet och främjar bukspottkörtelns funktion.

Men det mest imponerande var denna studie, som tillskrev kronärtskockbladsextrakt en leverbeskyddande effekt.

Detta innebär att kronärtskocka skyddar levercellerna och stimulerar regenerering:

Nu undrar du säkert: "Hur många kronärtskockor ska jag äta per dag?"

Det var exakt vad jag själv funderade på.

Jag kan ge dig svaret: du skulle behöva äta dussintals kronärtskockor för att få i dig tillräckligt av den aktiva ingrediensen.

Samma sak gäller för mjölktistel.

Av den anledningen rekommenderade min vän ett produkt som utvecklats baserat på de kroppsliga processer som beskrivits ovan.

Produkten heter "Liver Detox Blend" och produceras av det Europa-baserade företaget Greenleaf Blends.

Den innehåller exakt de två ingredienserna som nämnts ovan, samt maskrosrot och kolin – två ämnen som också stödjer leverfunktionen.

Det som gav mig en extra känsla av trygghet: Liver Detox Blend har testats av ett oberoende laboratorium.

Detta är en mycket viktig faktor, särskilt när det gäller leverpreparat.

Men det bästa med produkten är priset.

Vem har inte sett de där dyra leverkurerna som kostar över 1,127kr och där man måste beställa flera doser samtidigt?

Med Liver Detox Blend är det annorlunda:

  • En burk innehåller 60 kapslar
  • Du tar två kapslar per dag
  • En burk räcker i en månad

Istället för att köpa dyra kapslar styckvis behöver du bara betala 13,64kr per dag för en hel burk Liver Detox Blend!

Det kallar jag rättvist prissatt.

Bara 13,64kr per dag för möjligheten att avgifta min lever och slippa statiner?

Och det med bara två kapslar om dagen?

Med ingredienser baserade på vetenskaplig forskning?

För mig var det självklart: det var värt ett försök.

Mitt experiment med Liver Detox Blend börjar

Liver Detox Blend innehåller de ingredienser som nämnts ovan.

I högdoserad extraktform.

Mjölktistelfröextrakt finns i ett förhållande på 25:1. Det betyder att extraktet är 25 gånger mer koncentrerat än utgångsmaterialet.

80 % av detta är den aktiva ingrediensen silymarin, som har varit föremål för många vetenskapliga studier.

Detta är viktigt att betona. Du behöver rätt typ av mjölktistelfröextrakt.

För övrigt: många andra leverpreparat kostar mer och har för låg dos av silymarin.

Kronärtskocksbladsextrakt finns i ett förhållande på 5:1.

Maskrosrotextrakt finns i ett förhållande på 4:1.

Innan jag beställde produkten för att testa den, läste jag igenom kundrecensionerna.

Jag ville se om det redan fanns personer som hade lyckats sänka sina levervärden med produkten.

Det här hittade jag:

Wow.

Jag tyckte att den sista recensionen var särskilt intressant.

Jag bestämde mig för att ge produkten en chans i fyra månader.

För att göra experimentet mer spännande tog jag ett komplett blodprov efter fyra månader.

Resultatet var fantastiskt!

Mitt LDL-kolesterol hade sjunkit avsevärt, nu på 120 mg/dL.

Fortfarande lite högt, men nu inom referensintervallet.

Min läkare var chockad och frågade vad jag hade gjort de senaste fyra månaderna!

Mitt HDL-kolesterol förblev oförändrat, men eftersom mitt LDL-kolesterol nu var betydligt lägre, var förhållandet mellan LDL och HDL mycket bättre.

Mina triglyceridnivåer hade också förbättrats något.

Det jag också märkte: jag kände mig mindre trött, kunde träna lättare och min sömn förbättrades också.

Som du kan se: jag är helt övertygad om Liver Detox Blend.

Jag kan bara rekommendera att du själv testar det.

Du har inget att förlora.

Dessutom erbjuder Greenleaf Blends en 365-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Därför länkar jag dig här till Greenleaf Blends webbshop, där du också kan beställa exakt samma produkt.

Kontrollera tillgänglighet

Klicka på knappen för att se hur många Liver Detox Blend finns på lager

Vad jag gillar med Liver Detox Blend

  1. Det är utvecklat av ett välrenommerat företag i Nederländerna.
  2. Sammansättningen har producerats av experter. Du kan se att aktuell ledande forskning har beaktats vid utvecklingen av produkten.
  3. Greenleaf Blends erbjuder produkten till ett rimligt pris. Andra lever komplex, som är av sämre kvalitet, kostar ibland 700-900 kr. per månad. Liver Detox Blend finns redan tillgänglig för 409 kr. per månad.
  4. Ingredienserna är naturliga och av högsta renhet och kvalitet.
  5. Förpackningens design är tilltalande.
  6. Jag behöver bara ta 2 kapslar om dagen för att bekämpa min fet lever sjukdom.

Till redaktören

Martina Schuster är 51 år gammal, och efter att hon vid en rutinmässig hälsokontroll fick besked om att hon hade högt kolesterol, stod hon inför det svåra beslutet om hon skulle ta medicin eller söka alternativa lösningar. När hennes väninna drabbades av konsekvenserna av högt kolesterol, bestämde hon sig för att fördjupa sig i ämnet. Nu delar hon inte bara sin omfattande kunskap utan också sina personliga erfarenheter och insikter för att hjälpa andra patienter att fatta välgrundade beslut om sin hälsa.

Tillägg

På grund av de många positiva reaktionerna har jag återigen besvarat ett antal vanliga frågor:

Vad skiljer Liver Detox Blend från andra leverprodukter?

Mjölktistelextrakt är mer koncentrerat i Liver Detox Blend än i de flesta andra leverprodukterna. Kolin har också lagts till, vilket saknas i många andra leverkomplex. Oberoende laboratorietester är särskilt viktiga för leverprodukter. Det råder ingen tvekan om att kvalitet och säkerhet garanteras. Företaget Greenleaf Blends har ett bra rykte och till skillnad från andra liknande företag ägs Greenleaf inte av ett stort kosttillskottskonglomerat som bara bryr sig om att maximera vinst. Tvärtom är det fortfarande ett familjeföretag som ägs av de ursprungliga grundarna och detta återspeglas också i priset. Liver Detox Blend är betydligt billigare än jämförbara leverprodukter.

Hur lång tid tar det innan du ser eller känner de första förändringarna?

Växtbaserade kosttillskott har olika effekt på alla, eftersom varje kropp hanterar de ingredienser som de innehåller annorlunda. Därför är det inte möjligt att ge ett generellt svar. Vi har dock återkoppling från många kunder där de första effekterna rapporteras efter drygt 3 veckors regelbunden användning.

Kan jag också ta Liver Detox Blend utan fet lever sjukdom?

Ja, Liver Detox Blend kan också tas förebyggande eller om fet lever sjukdom misstänks. Alla ingredienser är av naturligt ursprung. Personer som belastar sin lever genom kost, alkoholkonsumtion eller medicinering kan särskilt dra nytta av produkten.

Finns det en garanti?

Ja, Greenleaf Blends har en nöjdhetsgaranti. Om du inte är nöjd med resultatet inom 365 dagar får du en fullständig återbetalning.

Kontrollera tillgänglighet

0 Svar

Frågor eller kommentarer?

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Källor (studier på engelska original):